Powiatowy Zespół Kształcenia Specjalnego w Wejherowie

Ośrodek Rewalidacyjno-Wychowawczy w Rumi

www.orw.republika.pl title="Licznik wizyt na stronę">Licznik wizyt na stronę

Zasady przyjęć uczniów

Oferta edukacyjna

Prezentacja klas i grup

Kontakt


Niecodzienna codzienność - z życia grup i klas - klasa IVC-
Rok szkolny 2017/18

Zajęcia kulinarne-jesień 2017

1. Frytki,
2. Sałatka jarzynowa,
3. Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym,
4. Sok z marchwi, selera i jabłek.
kliknij!
Urodziny Izy

W pażdzierniku Iza świętawała swoje urodziny.
Razem z mamą przygotowały dla gości pyszne niespodzianki i wspaniały tort, a goście dopisali przynosząc dobry humor i prezenty.
kliknij!
Zajęcia kulinarne

W poniedziałek (11-09-2017) rozpoczęliśmy cykl zajęć kulinarnych.
Wspólne zajęcia grupy III A i III C Szkoły Przysposabiającej do Pracy przebiegły w przyjemnej atmosferze.
Po zapoznaniu się z regulaminem bhp w pracy ze sprzętem kuchennym, uczniowie, z pomocą p. Natali i p. Magdy, przygotowali pyszne placki z kabaczków.
Polane śmietaną albo klasycznie, z cukrem, placki smakowały wszystkim.
kliknij!
Zajęcia kulinarne

Przez cały rok szkolny 2016/2017 w każdy poniedziałek w klasach IV A i IV C pani Ania i pani Magda organizowały zajęcia kulinarne.
Poznawaliśmy przepisy na dania z makaronów, mięs, ziemniaków… Uczyliśmy się wykonywać sałatki i desery. Dbaliśmy o sprzęt kuchenny i staraliśmy się zawsze po sobie posprzątać.
Nauczyliśmy się jak bezpiecznie korzystać z urządzeń elektrycznych w kuchni oraz jak zachować ostrożność podczas posługiwania się nożem. Wszyscy uczestnicy byli zawsze przygotowani do zajęć, pamiętali o przyniesieniu produktów na zajęcia.
Przyrządzane dania wszystkim zawsze smakowały a poniedziałkowe zajęcia przynosiły uczestnikom dużo radości.
kliknij!
Urodziny

W klasie obchodzimy uroczyście urodziny. Zapraszamy gości, biesiadujemy. Solenizant jest gospodarzem i najważniejszą osobą w tym dniu.
kliknij!
Zajęcia kulinarne

Grupy IV A i IV C biorą udział w kolejnych zajęciach kulinarnych. Dzisiaj wykonują surówkę z marchewki i jabłka oraz przygotowują ziemniaki, z których zostały usmażone frytki do pysznej surówki.












Rok szkolny 2015/16
Lepienie miseczek z gliny













Poznajemy zmysły i ciało człowieka - wykonanie plakatu









Zajęcia kulinarne - galaretka